הילדים נהנים מאד מחוויות יוצאות דופן ולכן ההורים מחפשים עבורם מדי פעם אטרקציות ייחודיות, כדי להרחיק אותם קצת מהמסכים ומהרוטינה היום יומית.
אחת ההצעות המעניינות של נויה פוד היא להגיע לסדנת סושי המותאמת לילדים, וכך ייהנו להכין וגם לטעום.
המטבח הוא אחד המקומות המרתקים בבית וילדים רבים נהנים להכין מאכלים מגוונים עם הוריהם, בשר, תוספות, סלטים, עוגות, עוגיות ועוד. לכן סדנה להכנת סושי שהוא אחד המאכלים האהובים עליהם, הוא הזדמנות מצוינת ללמוד להכין לבני הבית ולחברים סוגים שונים של סושי.
סדנת סושי לילדים בחופשות מהלימודים
בחופשות מבית הספר זו הזדמנות מצוינת לבלות בסדנאות סושי מעניינת. הילדים מקבלים את הציוד לו הם זקוקים כמו קרש חיתוך, סכין, מחצלת לגלגול הרולים וזוג מקלות אכילה, כדי לוודא שגלילי הסושי טעימים.
בשלב הראשון השף מסביר לילדים על מרכיבי הסושי וכיצד מכינים אותם. מידת המוכנות של האורז והתחושה הדביקה שלו לאחר הבישול, אופן החיתוך והפריסה של הדגים הנאים וחיתוך בצורת מקלות דקים של הירקות השונים כמו גזר ואבוקדו וצורת ההכנה המיוחדת של הטמאגו, היא החביתה היפנית.
צעד אחר צעד הילדים לומדים את רזי הכנת המאקי על גווניו השונים, כיצד מגלגלים את האורז בתוך האצה, משלבים את הירקות, מהדקים הכול יחד ומגלגלים לאט בתוך המחצלת כדי שהרול לא יתפרק. כדי ליצור פרקטיקה, הם מכינים כמה וכמה רולים עד שהם מצליחים להכין גלילים יפים ומהודקים.
בשלב הבא הם לומדים כיצד להכין ירקות העטופים באורז – ניגרי, הם מקבלים הסבר מפורט מהשף על אופן העיטוף ומתאמנים על הכנת הפריטים הללו המכילים בתוכם רצועות של חביתה, ירקות או דג.
פוטומאקי דומה למאקי אך הוא מכיל גם חביתה. גם עבור האופציה הזו הילדים חותכים רצועות מהירקות ומהחביתה היפנית כדי ליצור פוטומאקי מושלם.
הכנת גלילי סושי מאתגרים
אחת מצורות הסושי הקשות יותר להכנה הן inside out כיוון שהאורז צריך לעטוף את הירק הדג והחביתה אך כאשר השף מסביר את שלבי העבודה, הדבר נראה קל ובר ביצוע והילדים מכינים זאת באהבה גדולה, תוך שימוש במחצלת כדי להדק את האורז כיאות.
הכנת הקונוס דורשת דיוק בכמות החומרים כדי להגיע לצורה הנדרשת של האצה ובתוכה לשלב את הדג, הירק והאורז.
בתום כל שלב, הילדים אוכלים את הרולים שהם הצליחו לייצר וגם את אלו שתפרקו בדרך אך טעמם הוא מוצלח כמו של כולם.
אחרי הסדנה ילדים רבים רוכשים את חומרי הגלם הבסיסיים כמו אורז, אצות נורי, דג, חומץ, וואסאביוסויה.
זו ההזדמנות לבקש מהילדים שיכינו את ארוחת הערב לבני הבית וכך כולם ייהנו ממנות הסושי הטעימות שהם למדו להכין בסדנה.